Hogyan működik? - 1. rész

Megrendelés

 

Domain, tárhely csomag, vagy virtuális gép rendelése az "Online rendelés" menüponton keresztül lehetséges. Itt értelemszerűen ki kell tölteni, hogy mire van szükséged, majd meg kell adni az adataidat.

Ha van már nálunk bármid (azaz egyszer már rendeltél, és regisztráltál), akkor be tudsz lépni a felhasználóneveddel, így sokkal egyszerűbb lesz a folyamat.

 

 

 

Kicsit részletesebben:

Domain:

Írd be, hogy melyik domain nevet szeretnéd megrendelni. Az "Ellenőrzés" gombbal meg tudod nézni, hogy szabad-e az adott domain (átregisztráció esetén természetesen azt fogja kiírni, hogy nem szabad, ettől függetlenül el tudod indítani a regisztrációs folyamatot).

Alapértelmezésként a DNS beállításokat nem kell módosítanod, hacsak nem üzemeltetsz valahol egy saját névszervert, és szeretnéd ott kezelni a DNS-t. Ha külső DNS-t adsz meg, akkor figyelj oda, hogy minden a szabályoknak megfelelően legyen beállítva, különben nem fog sikerülni a regisztráció.

Meg tudod adni, hogy a domain neved hova mutasson. Ha van már egy oldalad valahol, vagy szervered, akkor írd be az IP címét (ha nem tudod, kérdezd attól, aki szolgáltatja neked a tárhelyet/gépet). Egyszerűbb esetben nálunk rendelsz egy új tárhely csomagot, vagy virtuális gépet, ekkor válaszd ki, hogy melyiket kéred.

Ha már van nálunk csomagod, akkor meglévő tárhelyedre, vagy gépedre is tudod irányítani a domaint, akkor ez is megjelenik a listában (ha be vagy lépve).

 

 

 

Webtárhely:

Tárhely csomag rendelése esetén válaszd ki a neked legmegfelelőbbet a legördülő listából. A választáskor egyből látni fogod, hogy mit tartalmaz az adott csomag, és az mennyibe is kerül. Ha szükséges valamilyen kiegészítő szolgáltatás (pl. nem elég a csomagban található tárhely mérete), tudsz rendelni mindenféle megoldást.

A szerződés időtartama azt jelenti, hogy mennyire előre fizeted ki az éves díjat. Minél többet választasz, annál nagyobb kedvezményt tudunk adni a díjból.

(Itt hamarosan megadhatod azt is, ha szeretnél valamilyen ingyenesen elérhető szoftvert telepíttetni velünk az új tárhelyedre, például blogot indítanál, és kérsz egy Wordpress-t.)

Virtuális gép:

A legördülő listából ki tudod választani, hogy mekkora gépre van szükséged. A választás után egyből látod, hogy mit tartalmaz a gép, illetve mennyibe kerül. Ha valamilyen erőforrás nem elég, tudsz kiegészítőket rendelni. Minél hosszabb időre kifizeted előre a havidíjakat, annál nagyobb kedvezményt tudunk adni belőle.

Több gépet is tudsz rendelni, ha szükséges; mindegyiknél meg kell adnod, hogy milyen erőforrásokkal rendelkezzen.

Adatok

A "Megrendelő adatai" résznél kell megadnod, hogy ki is vagy, milyen címeken vagy elérhető, illetve milyen felhasználónevet szeretnél használni nálunk. (Ezzel a felhasználónévvel fogod tudni kezelni a szolgáltatásokat, amiket rendeltél.) Ha már regisztrált felhasználónk vagy, és be vagy lépve, akkor természetesen nem kell újra megadni mindent, de ha valami hiányzott korábban, akkor azt meg kell adnod.

 

 

 

A "Megrendelem!" gombra kattintva még egyszer átnézheted, hogy minden rendben van-e az adataiddal, illetve miket rendeltél, majd szükség lesz egy véglegesítésre, ha minden okés.

Véglegesítés

A folyamat végén kapsz tőlünk egy e-mailt, mely csatolmányként tartalmaz egy díjbekérőt. A domain regisztrációját csak akkor indítjuk, ha a díját kifizetted, a többi szolgáltatást kipróbálhatod addig is, illetve a megadott adatokkal már be tudsz lépni a felületünkre, és meg tudod tekinteni az adminisztrációs részt is.

 

2. rész - Üzenetek, Alapadatok