Hogyan működik? - 3. rész

Domain(ek) kezelése

A megrendelt (regisztrált) domainjeidet láthatod a Domainek menüpontban. Minden domainnél szerepel egy lejárati dátum (ha már regisztrálva van), valamint hamarosan azt is láthatod itt, hogy melyik tárhelyedre/gépedre mutat a domain.

 

Domain, domain

 

 A "További lehetőségek"-re kattintva találod a beállításokat, illetve egy csomó információt is láthatsz itt. Részletesebben:

 

Számlázási adatok:

 

A kiállított díjbekérőket találod meg itt, illetve azok státuszát és alapadatait. Láthatod, hogy regisztráltuk-e már a befizetés tényét, illetve akár le is tudod tölteni, ha elveszett volna. A befizetés után itt tudod letölteni a szolgáltatásról kiállított számla másolatát is (az eredeti példányt postán küldjük).

 

Dokumentumok:

 

A "Dokumentumok" fül alatt a domain regisztrációjához szükséges papírokat találod, itt tudod lementeni őket, majd aláírás után beszkennelve vissza is tudod tölteni. Ezek nélkül nem indulhat el a domain regisztrációja, így minél előbb töltsd fel őket!

 

E-mail címek:

 

Az "E-mail címek" fülön találod a domainhez tartozó e-mail fiókokat, aliasokat, valamint azok tárhely foglalását, és itt tudod őket szerkeszteni, törölni, vagy újat létrehozni. Az e-mail fiókoknak meg kell adnod egy maximális kvótát, amivel gazdálkodhat a cím tulajdonosa. Ezt később bármikor módosíthatod. A legnagyobb megadható méretet úgy számoljuk, hogy a teljes tárhelyedből levonjuk a weboldalad által foglalt helyet, majd még levonjuk a már létező e-mail fiókok által maximálisan foglalt helyet. Amennyiben a későbbiekben nem lesz elég tárhelyed, tudsz kiegészítő lemezterületet rendelni a csomagodhoz.

Aliasok (e-mail átirányítások) létrehozásához nincs szükség tárhelyre, így ezeknél csak a csomagban található darabszámra vonatkozó korlát szab határt.

 

DNS:

 

 

A "DNS" fülön találod a névszervereinkben beállított értékeket, melyeket akár módosíthatsz is, ha tudod, mit csinálsz, vagy vehetsz fel új rekordokat is. Tényleg csak akkor nyúlj hozzá, ha tudod mi ez. Ha nem nálunk van a névszerver, azaz a megrendeléskor külső DNS-t adtál meg, akkor itt természetesen nem látsz semmit.

 

Tárhely:

 

 

A "Tárhely" fülön tudod ellenőrizni, hogy mire mennyi helyet használsz fel a csomagodból. Láthatod, hogy az oldalad mennyi helyet foglal az aktuális kvótából, valamint hogy mennyi e-mail címet, vagy aliast hoztál létre, illetve azok mennyi helyet foglalnak. Az oldalad által használt hely maximuma függ a létrehozott postafiókok által maximálisan használható hely nagyságától, azaz ha például létrehozol egy 200MB-os postafiókot, akkor annyival csökkentjük az oldalad által használható tárhelyet.

 

Hosszabítás:

 

 

A "Hosszabítás" fülön tudod a csomagodat meghosszabbíttatni. Ha közeledik a határidő, akkor figyelmeztetni fogunk e-mailben, de ha szeretnéd, bármikor meghosszabbíthatod a csomagot, és annyi évvel növeljük a regisztrációdat, amennyit ki szeretnél fizetni előre.

 

Törlés:

 

 

Egyértelmű, hogy a "Törlés" fülön törölheted a domainedet, amennyiben nincs többé szükséged rá. Ne feledd, pénzvisszatérítésre ilyen esetben sincs lehetőség!

E-mailek kezelése

 

Az E-mailek kezelése almenüben majdnem ugyanazt találod, mint a domain további részletei alatt az E-mail fülön, azzal a különbséggel, hogy ha több domained is van, akkor itt egyben megtalálod az összes általad kezelt domainhez tartozó címet, és tudsz is törölni, vagy újat létrehozni bármelyik domainhez.

 

 Domain, E-mailek

 

 

 

2. rész, Üzenetek, Alapadatok 4. rész, Tárhely(ek) kezelése